MariaSinds 2006 werk ik als zelfstandig adem- en ontspanningstherapeut in de praktijk van GRIP.

In 2004 heb ik de 3-jarige opleiding adem- en ontspanningstherapie volgens de methode Van Dixhoorn (AOT) afgerond. Als lid van de beroepsvereniging, de Van Dixhoorn Vereniging voor adem- en ontspanningstherapie (VDV) voldoe ik aan de door vergoedende zorgverzekeraars gestelde kwaliteitseisen. Een lijst van zorgverzekeraars die geheel of gedeeltelijk vergoeden is te vinden op de website www.methodevandixhoorn.com. Bij uw eigen verzekeraar kunt u nagaan of en tot welk bedrag de behandeling vergoed wordt. Het in rekening gebrachte tarief bedraagt €50,00 voor 50 minuten behandeltijd.

Fysiotherapie vormt de basis van mijn kennis van het menselijk lichaam en bewegen. Vanuit deze achtergrond heb ik o.a. de COPD-cursus voor paramedici gedaan.

De opleiding tot adem- en ontspanningstherapeut heeft mij naast persoonlijke groei en ontwikkeling meer inzicht gegeven in het menselijk lichaam en functioneren. De focus daarbij ligt op het ontspannen en efficiënt bewegen, waarbij balans –zowel lichamelijk als geestelijk- centraal staat.

Met AOT krijgt u inzicht in hoe u met spanning omgaat. Na de intake bekijken we tijdens de eerste vier behandelingen in hoeverre de klachten reageren op de ontspanning en hoe u zelf uw spanning kunt reguleren door houdingen en oefeningen. Zo nodig wordt dit ondersteund door handgrepen (zachte manuele technieken).

AOT kan zinvol zijn bij o.a.

- Spanning gerelateerde klachten, zoals hyperventilatie, gevoel van gespannenheid, vermoeidheid, hoofdpijn, slaapproblemen, burn-out, concentratieproblemen

- Psychische problemen, zoals angst, depressie, fobieën ,paniek, traumaverwerking

- Functionele problemen, bijvoorbeeld houdings- en ademproblemen, rug- en nekklachten, chronische pijn, klachten van nek, armen en schouders (KANS), slechte rompbalans, whiplash, stemproblemen

- Problemen met lichamelijke oorzaak die tot spanningen kunnen leiden, zoals neurologische, hart- en longproblemen

Momenteel volg ik de cursus ‘Mobilizing Awareness’ (ofwel ‘Bewust Beter Bewegen’), gebaseerd op de methode ‘Bewustworden door bewegen’ van Moshe Feldenkrais. Van de vijf modules heb ik er inmiddels drie afgerond. Bewustwording is een proces dat nooit ophoudt….

 

Maria Slobbe,

Fysiotherapeut, adem- en ontspanningstherapeut

p/a GRIP fysiotherapie en training

Birdaarderstraatweg 72A

9101 DC Dokkum

Tel. 0519 223852 (spreek uw naam en telefoonnummer in, dan wordt u terug gebeld)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

‘DE WIND KUN JE NIET VERANDEREN,

DE STAND VAN DE ZEILEN WEL’